Gustaf var namnet och min stora passion i livet är fotografering i alla dess former. Både rörliga bilder och digitala bilder. Jag håller mig dock oftast till fotografi och jag gillar att arbeta både ute och inne i studios. Foto är något jag sysslar med på både fritiden och i mitt jobb. Tursamt nog är jag så pass intresserad av fotografi att detta inte är ett problem för mig.

Jag tar bilder i fjällen

Konsten med analogt

Jag började plåta analogt för ca ett år sedan och har verkligen fastnat för det, men jag blir inte riktigt nöjd med resultaten. Det kan dock också bero på kameraval. Jag använder inte direkt det dyraste som man kan hitta på marknaden. Man borde väl kanske köpa en ordentlig, men det är svårt att veta vad man ska ha. Analogt är en konst i sig men det uppkommer flera problem av det. Min senaste kund hade tyvärr en del håravfall som han vilja dölja, vilket normalt är ganska lätt att göra genom att använda sig av smarta vinklar. Men en stor skillnad mellan analogt och digitalt fotografi är att du i efterhand enkelt kan retuschera och manipulera bilderna i program som photoshop. Det är faktiskt ett ganska vanligt problem att kunderna vill dölja håravfall i bilder, det går men det kan vara lite omständigt. Idag finns det ju mediciner och behandlingar som motverkar håravfall. Det är egentligen det bästa alternativet, även om det kan ta en hel del tid.

Du kan få in analoga bilder i photoshop men det kan vara lite omständigt. Sedan behöver du dessutom en bra scanner för att det ens ska bli av acceptabel kvalitet. Jag har en gammal klassisk flatbäddsscanner som jag hittade på loppis för en dryg hundring, så den är inte mycket att hänga i julgranen. Man borde väl kanske köpa en ordentlig, men det är svårt att veta vad man ska ha. Men de som du lagt upp här blir riktigt fina och skarpa!

Mestadels digital

När det kommer till det digitala så har jag investerat ganska stora pengar i utrustningen. Antagligen kommer jag över tid att investera mer pengar i det analoga också. Jag har faktiskt sysslat med analogt fotografi nu några år och det är definitivt något som jag kommer att fortsätta med. Baserat på mina kunders reaktioner tror jag dessutom att det finns en stor marknad för detta. Det analoga kommer att komma tillbaka när det börjar bli för digitalt. Det är väldigt positivt tycker jag.

Gillar du några av det bilderna eller filmerna som jag kommer att ladda upp här på min sajt så är det bara att du hör av dig till mig via min kontaktsida. Alla bilder och filmer är nämligen till salu.

Du kan också anlita mig för att utföra jobb inom fotografi, film, video och redigering jag har väldigt resonabla priser.